matterhorn dream

Răsfoind pozele din Matterhorn (vezi poze) mi-am adus aminte de un articol despre cei mai periculoşi munţi din lume. Evident în top (primii 5) sunt optmiari din Himalaiya.

Clasamentul pleacă nu de la dificultatea şi pericolul în sine, ci de la numărul de morţi înregistraţi statistic! Asta presupune (poate) neapărat un acces facil (vezi platoul Bucegilor), şi, abia apoi dificultate pură. Aşa se face că Himalaia se termină la locul 5. Sunt sigur că există foarte, foarte, foarte multe locuri (poate chiar virgine) mult mai periculoase…
După Himalaya, urmează (evident) Alpii (cred totuşi că Americile, cu Alaska şi Patagonia, au fost cam nedreptăţite în clasament).
Iar în Alpi, pe primul loc e Matterhorn-ul!!!
Cred (şi aici), că  Eiger-ul e cam nedreptăţit (la dificultate pură, nu la număr de victime, favorizate de un acces mai facil).
Dar să revenim, Matterhorn-ul a luat tribut peste 500 de suflete (în aproape 150 de ani de ascensiune).
S-ar putea amenaja un parc memorial măricel la baza… (umor negru).
Răniţii nu ştiu dacă sunt puşi la socoteală… Ca dovadă, ghipsul meu de la spitalul din Aosta (vezi poză), si care era sa mă coste 3000 de euro(!), a cam fost “şters” din evidente… (oricum, trecut sigur la “pierderi colaterale”… cu concursul Salvamontului local – dar asta e altă poveste)
Sper sa mai fie totuşi alpinişti (de modă nouă), care să-mi împlinească visul (ratat la mustaţă - doar vârful secundar, Pick Tindal)

Dragilor, vreme bună vă doresc (că PEREŢII ADEVĂRAŢI vă aşteaptă)…

 

HTML Comment Box is loading comments...